OER World Map

Mangler du nye digitale læringsmidler? Eller måske bare et overblik?

OER World Map er en spændende rejse ind i en verden af åbne uddannelsersressourcer. Her får du en oversigt over forskellige frie og åbne sider, som tilbyder læringsressourcer uden bindinger – flere af dem kan du faktisk også finde her på Medier for Alle. Kortet viser dig også et udsnit af de forskellige tilgange og kulturer, der er omkring undervisning, så du kan blive inspireret.

KATEGORI: Læremidler

Fordele

En nem og overskuelig oversigt, som viser dig de forskellige åbne og frie  læringsressourcer, som findes på nettet.

Fagligt velegnet til

OER World Map giver dig adgang til læringsrelaterede medier i spandevis. Der er stort set ikke det fag, hvor du ikke kan bruger siden til at finde et eller andet.

Sådan siger du tak

OER World Map henviser til forskellige sider – bl.a. Pixabay – og du skal derfor være opmærksom på, hvilken licens gør sig gældende hvor. Det er heldigvis ikke svært, da OER World Map kun henviser til sider, som har åbent og frit indhold. Du vil derfor ofte finde sider, som anvender bl.a. Creative Commons-licenser og andre åbne licenser. Vi anbefaler, at du altid krediterer, hvis du henter og bruger indhold.

Fakta

Besøg

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan ikke selv uploade

Sådan gør du

Lær at hente finde læremidler

Det er nemt at finde læremidler på OER World Map.

  1. Klik på søgefeltet i toppen og skriv, hvad du leder efter. Du kan også anvende f.eks. kategorier og tags for en avanceret søgning.
  2. Alternativt kan du også klikke på “Map,” når du har søgt, for at se, hvor materialet kommer fra.
  3. Find en side, tekst, et projekt eller lignende, som du kan lide.
  4. Download mediet hvis muligt/relevant.
  5. Husk at tjekke licensen for at se, om du skal sige tak ved at kreditere.

Tools til Medier 

Tools for alle

OER – Online Educational Ressources – er en fantastisk mulighed for alle skoler og uddannelsessituationer verden over. Ved at skabe og dele åbne digitale læringsressourcer på tværs af institutioner og landegrænser, puster vi nye muligeheder ind i undervisningen, som ikke var til stede for.

På Tools for Alle har vi åbne og frie værktøjer og programmer, som du kan bruge til selv at skabe læringsressourcer. Hvad end du vil videoredigere, animere, tekstforfatte eller noget helt fjerde.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

OER World Map
Læremidler

Senest redigeret i februar 2022

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede CC BY Stamen Maps/OSM
Ikoner er fra NounProject