Kurser

OPEN BY

Kom med i uge 15, og brug en halv time på at få en oplevelse af hvad du kan bruge åbne medier og siden Medier for Alle til.

Få inspiration til din praksis, få tips til dit fag, få styr på åbne licenser og meget andet. Kort sagt en halv time, hvor du får 1) et oplæg, 2) en øvelse og 3) et materiale du kan bruge med eleverne i morgen. Enkelt, fagligt og sikkert.

Det finder sted mandag – torsdag i uge 15, 2025.

Tilmelding finder du nederst.

Kurser er festlig inspiration og faglig fordybelse

OPLEVELSER DER VENTER DIG

Mandag 7/4

14.00 Leg med arealer i matematik

14.30 Sådan får vi kunsten tættere på vores elever

15.00 Vejleder – det er til dig!

15.30 Vild med AI?

Læs mere

Leg med arealer i matematik

giver dig 1) et oplæg til værktøjer og samlinger, der kan omsætte åbne medier til modelleringsøvelser, areal og afstandsberegninger og til at gøre matematik nærværende 2) prøv selv at regne på tingene og 3) forløb til at bruge i morgen med dine elever.

Sådan får vi kunsten tættere på

giver dig 1) indblik i åbne kunstskatte fra nær og fjern 2) skattejagt og en lille leg, samt 3) forløb til at gå hjem med i dansk og billedkunst i morgen.

Vejleder, det er til dig!

Dette forløb er til dig, der har en ressourcefunktion på din skole. Andre må gerne kigge med. Vi kigger på hvordan du både kan vejlede og formidle indhold og aktiviteter til dine målgrupper. 

Vild med AI?

Kunstig intelligens står på skuldrene af ægte intelligens, så derfor starter vi med at se hvordan vi henter indhold, som vi kan udsætte for diverse værktøjer.

 

Målgruppe: lærere og vejledere.

Varighed: 30 minutter

Pris: Gratis. Kræver tilmelding.

Tirsdag 8/4

14.00 På jagt i lokalhistorien

14.30 Sådan laver vi en fed podcast

15.00 Kom godt i gang med Medier for Alle

15.30 Brug naturen aktivt

Læs mere

På jagt i lokalhistorien

giver dig 1) overblik over ressourcer, 2) hands on, hvor du lærer at hente og lave din egen lokalhistoriske formidling og 3) forløb, som du kan tage med dig.

Lav fede podcast

giver dig 1) et spændende oplæg om hvordan Majken Astrup har brugt åbne medier i hendes produktioner, 2) en lille lydhente-opgave, som skal passe til et speak vi har lavet klar til dig og 3) vejledning til at bruge podcast med dine elever.

Godt i gang med Medier for Alle

Dette oplæg er for dig, der gerne vil have en forklaring på hvad denne side kan bruges til. Først giver vi et lille oplæg og derefter får du lov til at hente dit første åbne medie, som kan være starten til at du jo bagefter kan hente et til – og et til – og pludselig tager det måske en uventet overhånd. Vi glæder os til at se dig. 

Brug naturen aktivt

Der er en håndfuld herlige tips og tricks til at vi kan bruge vores omgivelser og naturen i nærheden, mere aktivt. Du får først en præsentation så 2) en mundfuld frisk luft og 3) så samler vi sammen og får et godt grin. 

Målgruppe: lærere og vejledere.

Varighed: 30 minutter

Pris: Gratis. Kræver tilmelding.

Onsdag 9/4

14.00 Klog på sprog 

14.30 Styrk dine elever med visuel stilladsering

15.00 Kom godt i gang med Medier for Alle

15.30 Tre guldsteder til din historieundervisning

Læs mere

Klog på sprog

giver dig 1) et oplæg om hvordan åbne tekster og film også kan oversættes eller tilpasses 2) skattejagt på tyske og engelske samlinger, som er herlige og 3)

Styrk med Visuel Stilladsering

Særligt på specialområdet ser vi en udbredt brug af visuel stilladsering i form af piktogramstøttet formidling af dagsplaner, tidspunkter, aktiviteter. Men hvordan kan vi bruge verdens bedste samling, som ligger frit tilgængelig? Hvorfor har Medier for Alle brugt kræfter på at oversætte den til dansk? Hvordan kommer jeg nemt og godt i gang? Det ved du alt om, efter dette lynkursus. 

Kom godt i gang med Medier for Alle

Hvad med at sætte dig med en kop kaffe, bruge 10 minutter på at høre om Medier for Alle, for så at stille kaffen fra dig, og selv opleve hvordan du stille og roligt kan blive god og sikker til at bruge medier, som er i orden at bruge? Det er formålet med dette lynkursus, som også kan være en hyggelig måde at man måske sidder sammen i teamet og får et fælles oplæg. 

Tre guldsteder til din historieundervisning 

Den titel forklarer vist sig selv. Men er du fra samfundsfag, sprogfag, religion eller dansk, så er det også noget for dig. 

 

Målgruppe: Lærere og ressourcepersoner

Varighed: 30 minutter

Pris: Gratis. Kræver tilmelding.

Torsdag 10/4

14.00 Byg med mediesamleren

14.30 Hvad må jeg med AI

15.00 Remix litteraturen

15.30 Vikar – hvad gør du?

Læs mere

Byg med mediesamleren

Mediesamleren kan bruges til at bygge viden på internettet sammen med dine elever. Du får 1) et oplæg og en præsentation, 2) en hands on opgave, som alle kan løse, og 3) en vejledning til at kunne bruge den i morgen med dine elever. 

Hvad må jeg med AI?

Dette er et oplæg med plads til spørgsmål undervejs. Vi kigger på forholdet omkring ophavsret, som jo kan være relevant at kende, også når det kommer til AI. Med baggrund i svar fra Kulturministeriet og nogle flinke jurister, vil vi fremlægge nogle råd og betragtninger, som du kan tage med dig. 

Remix litteraturen

12 ud de 15 danske kanonforfattere (hvis vi stadig bruger sådan en liste) er forfatterskaber, der ikke længere er omfattet af ophavsret. Hvad gør det for vores litteraturarbejde og kan vi omsætte fri litteratur til spændende undervisning og nyskabende udtryk? 

Vikar – hvad gør du? 

Det er en vildt dårlig titel. Men hvad skal man kalde et lynkursus, der har lyst til at kigge på nogle af de mere muntre og uforpligtende ressourcer, som måske ligger mellem klassens time, alternative oplevelser for en række fag og så dig, der pludselig har en time inde i 7.B i morgen?

Det giver vi nogle bud på her, hvor du også får et par guldkort til din næste vikardækning. 

 

Målgruppe: lærere og vejledere.

Varighed: 30 minutter

Pris: Gratis. Kræver tilmelding.

TILMELDING

Sådan tilmelder du dig

Du besøger blot denne formular, hvor du kan tilmelde dig det eller de kurser, som du har mulighed for at deltage i.

Efter din tilmelding vil du modtage en mail med en bekræftelse, samt alle praktiske oplysninger.

Kurser
Open BY

Senest redigeret: december 2024
Forfatter: Peter Leth

Kilder: billeder øverst er egne værker, udgivet under cc-by på Flickr