3d print exchange

Det er ikke bare miniature-figurer og legetøj, som kan 3D-printes. På 3D Print Exchange har de store samlinger af 3D-modeller, som skal hjælpe mennesker. Her kan du finde modeller af kropsdele, organer og virusser, som hjælper forskere såvel som lægefagligt personale i hele verden.

Alle modeller kan hentes og bruges frit. Er du selv en haj til 3D-modeller, og har du lyst til at hjælpe andre, kan du også dele dine egne kreationer og give tilbage til fællesskabet.

KATEGORI: 3D

Fordele

3D Print Exchange har et kæmpe katalog af 3D-modeller relateret til biologi og anatomi , som kan anvendes til arbejde, studie eller i folkeskolen.

Fagligt velegnet til

Biologi er selvfølgelig oplagt, da siden primært handler om menneskelig anatomi. Modellerne kan dog også bruges i f.eks. kreative fag.

Sådan siger du tak

3D Print Exchange har mange forskellige åbne licenser. Det er derfor ekstra vigtigt, at du holder øje med licensen, og hvad det betyder for dig som bruger. Vi anbefaler altid at kreditere ophavsmanden, hvis du deler et værk, eller hvis du har foretaget ændringer.

Fakta

Brugervenlighed

Sådan gør du

Lær at hente 3D-modeller

Det er nemt at hente 3D-modeller på 3D Print Exchange.

  1. Vælg “Discover” 3D Print Exchange og søg (på engelsk).
  2. Find en 3D-model, som du kan lide.
  3. Klik på “Download,” og vælg filstørrelse og format.
  4. Der er anvendt forskellige licenser, så husk at tjekke, om du skal sige tak.

Tools til Medier 

Tools for Alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

3d print exchange
3d  

Senest redigeret i januar 2022

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard