BBC Sound Effects

glimrende og brugervenlig samling

Her finder du…

BBC Sound Effects indeholder tusindvis af virkelig lækre lydklip. Ordnet i kategorier og efter varighed og hvilken verdensdel optagelsen er fra. Så med 17000 naturlyde kan vi med ét klik finde de 87 af optagelserne fra Antarktis vi skal bruge til en podcast om pingviner og klimaforandringer.

Alle lydklip har samme betingelser; nemlig at de må bruges til undervisningsbrug og en række andre ikke-kommercielle og almennyttige formål. Tydeligt og klart beskrevet.

Samtidig er det en møjlækker og brugervenlig side, der giver mulighed for at vi kan gemme op til 100 favorit-optagelser (uden at logge ind og efterlade spor af hvem vi er) og vi har en lydmixer, som bare er helt forrygende.

Sådan gør du

Besøg siden. 

Søg og download. 

Sørg for at have styr på kildeangivelsen.

Brug!

Sådan siger du Tak

Kildeangivelsen er et krav, når du henter lydklip fra BBC Sound Effects, og der er et meget præcist krav, som du skal overholde, for at du må bruge deres optagelser.

Du skal kildeangive sådan her:
LYDKLIPPETS NAVN fra bbc.co.uk – © copyright [årstal] BBC

Læs mere på BBCs side om Licens og Brug af lydsamlingen.

 

Ford Cortina 1500 ccm

med bbc.co.uk – © copyright 2021 BBC

Smarte muligheder

 

Søgning efter verdensdele, samling og varighed er en nem måde at komme hurtigt og sikkert frem til et godt søgeresultat. 

.. er god til ..

Samlingen er oplagt til podcast og lydfortællinger i nærmest alle fag. 

Lydklippene kan virkelig bruges til mange ting, og det er måske den nemmeste samling af alle lydklips-samlinger på nettet at bruge. 

MEN!!!! Brug kun indhold fra BBCs samling, hvis I kan lave kildeangivelser!!! 

Vidste du at..

BBC Sound Effects også har et smart værktøj, som de kalder for Mixer Mode. Med det værktøj kan du lave en samling af flere optagelser og mixe dem sammen i browseren, for at høre om de passer godt sammen.

Når du har dit mix, kan du downloade alle lydklippene i én samlet zip-fil. Det er virkelig fedt. Du kan også vælge record inde i mixeren, og så få mixet dine lydklip ned til én fil, hvis du har lidt travlt.

.. vi fik en mail ..

Vi skrev til BBC for at sikre os at vi havde forstået alt korrekt i forhold til hvordan vi alle må bruge deres samling af lydklip. Og vi fik et svar, der vist taler for sig selv, så derfor kan du se det her.  

Fortsæt din ekspedition efter medier