EARTH Nullschool

Hjemmesiden Earth på earth.nullschool.net er en vidunderlig side, der giver dig mulighed for at undersøge vores klode nu og her. Ved hjælp af en lang række datasæt kan vi undersøge vind, temperatur, havstrømme, luftkvalitet og meget andet. 

Samtidig kan vi bruge kalenderfunktionen til at undersøge fx vejrfænomener nærmere – også efter stormen har lagt sig. 

Det hele må bruges frit til ikke kommercielle formål, når vi blot sørger for at kreditere Earth. Dermed kan siden fx være en stærk ressource hvis du er på jagt efter film og billeder, men også hvis du ønsker at bruge siden som et kort. Endelig så kan du vælge “E” ved projection, og også lave dine egne vr-billeder. 

Rigtig god fornøjelse.

KATEGORI: Billeder , Data, Film, Kort, VR

Fordele

Earth Nullschool giver en levende og fascinerende oplevelse af realtidsdata. Det er med til at gøre det konkret og målrettet. 

Alternativ til

Earth Nullschool er ikke den eneste, der viser data på dennen måde. Det gør Windy fx også – men den kan vi ikke anbefale, da deres vilkår ikke er åbne.

Fagligt velegnet til

Earth er drønstærk til at vise kemi, vind, hav og vejrdata i realtid, og kan derfor være en god ressource til natur og teknologi, biologi, 

Sådan siger du tak

Kilde: Earth.Nullschool.net

Earth Nullschool kræver, at du krediterer, når du bruger indhold fra deres site. Så hvis du tager et billede eller en optagelse af siden, skal du altså kildeangive, fx på følgende måde: Billedkilde Earth.Nullschool.net.

Fakta

Brugervenlighed

P

Vind over verden
fra Earth

Partikler
fra Earth

Vindforhold over Danmark
fra Earth

Sådan gør du

Lær Earth at kende

For at hente billeder eller film fra Earth.Nullschool.net skal du vide hvordan du tager skærmbilleder eller laver skærmoptagelser.

I filmen her anvendes udvidelsen LightShoot til at tage billeder.

Ved 4.00 min kan du se hvordan du kan tage VR-billeder fra værktøjet ved at vælge projection: E. 

Tools til Medier 

Tools for alle

Har du brug for værktøjer til at arbejde med billedredigering eller videoredigering, så tjek ToolsforAlle ud. Her finder du måske et værktøj, der kan gøre det lidt sjovere eller nemmere at lege med de ideer du har.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

EARTH
Billed data film kort VR  

Senest redigeret i marts 2023

Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede af Earth.nullschool.net
Ikoner er fra NounProject