Gutenberg

Når en forfatter til et værk, f.eks. en bog, har været død i over 70 år, så bliver værket Public Domain. Det vil sige, at ingen ejer eller kan videregive rettighederne til værket, og at alle derfor kan bruge det, som de har lyst.

På Gutenberg har de en fantastisk samling af bøger, som alle er under Public Domain. Så hvis du mangler en god bog lige nu, eller måske til din næste ferie, så tag et kig forbi samlingen.

KATEGORI: Bøger

Fordele

Bøger i læssevis (over 67.000 bøger), alle under Public Domain og uden nogen form for betingelser. Du kommer aldrig til at mangle læsestof igen.

Fagligt velegnet til

Bøgerne på Gutenberg spænder bredt i både type, emne og sværhedsgrad. Du kan også både finde fag- og skønlitteratur, så der er mange muligheder for bruge Gutenberg til noget.

Sådan siger du tak

Alle bøgerne er under Public Domain, og der er derfor ikke noget krav om, at du skal sige tak eller kreditere. Vi vil dog altid anbefale, at du krediterer Gutenberg og forfatteren.

Fakta

Licens

Besøg

Brugervenlighed

P

Sådan gør du

Lær at hente bøger

Det er nemt at hente på Gutenberg.

  1. Skriv i søgefeltet, hvad du leder efter eller vælg Search and Browse, for at få flere valgmuligheder.
  2. Find en bog, som du vil læse.
  3. Klik på “Read this book online” for at læse bogen i browseren, eller hent bogen i et andet format.
  4. Du må kopiere og downloade bogens tekst.
  5. Du må gerne sige tak, men det er ikke et krav.

Tools til Medier 

Tools for alle

Bøger er fantastiske. Når vi læser dem, tager vi på en rejse ind i vores fantasi, uden begrænsninger. Vi kan være pirater og sejle på De Syv Have. Vi kan tage på rejse til Mellemøsten, og hjælpe Ali Baba mod de fyrreogtyve røvere. Eller vi kan flyve bort med blæsten.

På Tools for Alle er der heller ikke nogen begrænsninger. Her kan du hente fri og åben software til alt, hvad du måtte ønske – også til at skrive dine egne historier.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Gutenberg
Bøger

Senest redigeret i februar 2022

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede fra bogen “The Dunwich Horror” af H.P. Lovecraft
Ikoner er fra NounProject