Kolding Stadsarkiv

Kolding Stadsarkiv er dét lokale arkiv i Danmark, der er bedst til at dele! Derfor får det (som det første) sit eget portræt på Medier for Alle. 

Arkivet har styr på at digitalisere i god kvalitet og de har styr på at få indhentet tilladelser hos nulevende og arvinger, til at kunne dele relativ nyt indhold under Creative Commons licenser. Derudover har de nogle helt unikke samlinger som er frie af ophavsret, og som arkivet derfor korrekt har markeret som frie værker. 

Så både for dig, som måske kender, bor eller kommer fra Kolding, men også for dig, der blot har lyst til at komme tæt på en unik historisk oplevelse; Velkommen til!

Se også siden om Kolding

KATEGORI: Billeder

Fordele

Kolding Stadsarkiv har lavet en samling udelukkende med de værker, som det er lovligt at hente og bruge for dig og mig.

Fagligt velegnet til

Dansk, historie, samfundsfag, biologi (Aksel Olsens samlinger) og mange andre fag kan have glæde af stadsarkivets samlinger.

Sådan siger du tak

Der er to muligheder.

Henter du et billede under cc-by-sa licensen SKAL du sige tak. Det gør du ved at skrive billedets titel af fotograf, cc-by-sa Kolding Stadsarkiv. Link.  

Henter du et billede under public domain (offentlig eje) BØR du sige tak. Det kan du fx gøre ved at skrive billedets titel af fotograf, fra Kolding Stadsarkiv.

Fakta

Brugervenlighed

P

Vær med

Kontakt arkivet, hvis du vil dele

Sådan gør du

Find tilbage

Har du mistet oplysningerne?

Så kan du i denne film se hvordan du nemt kan finde tilbage til de rette oplysninger om dit billede.

Kommer…

Eksempler

Billede fra Kolding af Mogens Hansen, cc-by-sa Kolding Stadsarkiv

Rutebilcaféen af Mogens Hansen
cc-by-sa Kolding Stadsarkiv

Tips til undervisere

Hvis dine elever har svært ved at lave en kildeangivelse, og du ikke har mulighed for at hjælpe dem med det, så kan det være smart, at du hjælper eleverne til kun at hente billeder under public domain, altså værker, hvor kreditering er god stil, men ikke et krav.

Vælg i samlingen licens > public domain og send dem dette link. Du kan også gå et skridt videre og lave en søgning, som du sender dem linket til, fx dette link, som kun viser de billeder, der ikke skal krediteres, fra Hoffgaards samling, hvor der er en hund på.

For viderekomne

Kolding Stadsarkiv har udover deres fine samling på deres egen hjemmeside også en række samlinger på Flickr. Det er både de samme samlinger, som på arkivets side (dog uden beskrivelser og metadata) samt andre samlinger, som også vil være spændende at opleve. 

På Flickr kan du således besøge de tre konti: Kolding Stadsarkiv (+15k), Troels Aagaards billeder (+4k), Hoffgaards billeder (+6k).  

Bemærk at der i disse samlinger kan være albums og billeder, der er udgivet under almindelig ophavsret, hvilket betyder at du kun må downloade og benytte disse billeder efter aftale. Læs mere om at blive til at bruge Flickr her. Kontakt Kolding Stadsarkiv. 

Tools til Medier 

Tools for alle

Billedredigering er sjovt, og det er noget som virkelig slipper fantasien løs. 

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Kolding Stadsarkiv
billeder  

Senest redigeret i maj 2024
Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede af Lloyd Chidgzey
Ikoner er fra NounProject