Pexels

Siden Pexels rummer mange lækre billeder og film, som du hente og bruge præcis, som du har lyst. Medierne er underlagt Pexels egen licens, som hverken kræver at du siger tak eller kreditere.

Vi anbefaler dog, at du alligevel krediterer, hvis du henter og bruger indhold fra Pexels; på den måde er du med til at sprede budskabet om en side, som virkelig har meget at byde på, når det kommer til frit og åbent indhold.

KATEGORI: Billeder, Film

Fordele

Et kæmpe billede- og filmkatalog, som er nemt og hurtigt at bruge, og som kun anvender åben licens.

Fagligt velegnet til

Uanset hvilket fag du måtte have, er der en god chance for, at du kan finde et billede/en film, som passer. Prøv f.eks. at finde en god film til din næste præsentation.

Sådan siger du tak

Pexels anvender sin egen licens, som er åben og fri; altså helt uden bindinger eller begrænsninger. Det betyder, at du kan hente, bruge, remixe, og hvad du nu ellers kunne have lyst til med de medier, du finder. Selvom du ikke behøver krediterer, anbefaler vi alligevel, at du gør. På den måde kommer flere forhåbentlig til at lære Pexels at kende.

Fakta

Besøg

Brugervenlighed

Reklamer

Fri for reklamer!

Sådan gør du

Lær at hente billeder

Det er nemt at hente billeder fra Pexels.

  1. Klik på søgefeltet i toppen og skriv, hvad du leder efter.
  2. Når du har fået dine søgeresultater, kan du øverst til venstre vælge medierne “Fotos” eller “Videoer”. Vælg “Fotos”.
  3. Find et billede, som du kan lide.
  4. . Start med at vælge størrelse ved at klikke på pilen ved siden af “Gratis download”. Klik bagefter på “Gratis download”-knappen.
  5. Du må gerne sige tak, men det er ikke et krav.

Lær at hente film

Det er nemt at hente film fra Pexels.

  1. Klik på søgefeltet i toppen og skriv, hvad du leder efter.
  2. Når du har fået dine søgeresultater, kan du øverst til venstre vælge medierne “Fotos” eller “Videoer”. Vælg “Videoer”.
  3. Find en film, som du kan lide.
  4. . Start med at vælge størrelse ved at klikke på pilen ved siden af “Gratis download”. Klik bagefter på “Gratis download”-knappen.
  5. Du må gerne sige tak, men det er ikke et krav.

Eksempler

Tools til Medier 

Tools for alle

Når en side har lige så mange medier at byde på, som Pexels har, er det næsten umuligt at gå derfra uden at have fundet noget, som man kan lide. Og hvis du har fundet noget du kan lide, så har du måske også lyst til at arbejde videre på det?

På Tools for Alle har vi en fantastisk samling af programmer og værktøjer, som kan klare alt fra videoredigering, til 3D-animation, til at remixe musik osv. Og alle programmerne er selvfølgelig både åbne og frie.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Pexels
Billeder, Film

Senest redigeret i marts 2024
Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede af Tetyana Kovyrina
Ikoner er fra NounProject