Ressourcekanaler på Skoletube

For elever og lærere med adgang til Skoletube, kan nogle af de ressourcekanaler, der ligger på Skoletube, være nyttige at tilmelde sig.

Vejledning (c) LærIT.

Licens

Copyright

Brugervenlighed

Let

Antal

ca. 2.000
Ressourcekanaler på Skoletube
Skoletubes ressourcekanaler er udvalgte mediesamlinger tilrettelagt af Skoletube i samarbejde med forskellige museer, kunstnere og organisationer. Ressourcekanalerne indeholder medier som lærere og elever har lov til at bruge frit til deres opgaver og besvarelser. Når man bruger disse medier bør man kildeangive ressourcekanalen i det omfang man kan og har behov for det. De mindste elever, kan fx godt arbejde med elefanter fra Aalborg Zoo, uden at tænke på kildeangivelser, for i den mediesamling, har vi lagt krediteringen ind som en lille tekst på billederne. Det samme gælder fx også kanalerne til de seneste års Læseraketter.

Isbjørn af Aalborg Zoo, hentet i ressourcekanalen Aalborg Zoo på Skoletube.

Sådan bruger du ressourcekanaler

Danmark gennem tusind år af Sigurd Barrett, hentet fra ressourcekanalen Sigurdsmusik på Skoletube.
  1. Log dig ind på Skoletube
  2. Vælg “Skoletubeguide” øverst på den grønne knap øverst i menuen
  3. Vælg “Ressourcekanaler”, hvorefter du kommer til en oversigt over kanaler
  4. Besøg kanalen som du vil bruge
  5. Vælg “Tilmeld” øverst, og nu tilføjes du som medlem.
  6. Nu har du adgang til medierne i kanalen.

Vurdering

Ressourcekanaler er en blid måde at komme ind i en verden af indhold, der er lavet direkte til elever og lærere. Samlingerne er lavet i samarbejde med dem der har rettighederne til værkerne, og de har lavet samlingerne både for at hjælpe jer, men også for at hjælpe sig selv mod kedelige problemer. En rigtig win-win.

Chimpanse fra Aalborg Zoo

Tip

Vil du se hvordan ressourcekanaler kan anvendes i Slidemaker, Thinglink, Tiki-Toki, Prezi og mange flere, så se Skoletubes videokursus Ressourcekanaler på Skoletube. (2015)