Stamen Maps

Mangler du lige et billede af Jylland til en røverhistorie, eller en udsnit over en bydel til en opgave i samfundsfag?

Så er Stamen Maps måske noget for dig. Siden er egentlig lukket for eksport af kort, men hvis du selv har styr på at tage skærmbilleder, kan du stadig få fornøjelse af siden. Du kan vælge mellem en række smukke stilarter, så du på den måde kan få netop det udtryk og det område, som du er interesseret i. Kortet bliver lavet på OpenStreetMap-grundkortet, så både udgangspunktet og det færdige kort er under åbne betingelser.

KATEGORI: Kort

Fordele

Smukke kort der kan give dit arbejde et særligt udtryk. De tre korttyper Watercolor, Terrain og Toner er unikke og smukke.

Fagligt velegnet til

Alle fag, hvor vi vil bruge et godt kort til at beskrive eller placere informationer, det kan være en opgave i historie eller samfundsfag. Det kan være til en historie i dansk eller i et sprogfag. Det kan være tusind ting…

Sådan siger du tak

Du siger tak ved at kreditere Stamen Maps, når du bruger deres kort. Du skal som minimum kreditere sådan her “Kort cc-by Stamen Design” og endnu bedre “Kort af Stamen Design under cc-by. Data fra OpenStreetMap under cc-by-sa”.

Fakta

Besøg

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan ikke selv uploade

Sådan gør du

Lær at hente kort

Det er nemt at hente kort fra Stamen Maps.

  1. Klik på søgefeltet og skriv, hvad du leder efter.
  2. Find det kort, som du skal bruge.
  3. Tag et eller flere skærmbilleder 
  4. Husk at sige tak ved at kreditere Stamen Maps og OpenStreetMap.

Tools til Medier 

Tools for alle

Kort er gode at have ved hånden. Både når vi skal finde vej, og når vi gerne vil have en bedre idé om, hvordan verden ser ud. Derfor er det også helt fantastisk, at der findes åbne og frie kort, som giver dig muligheden for begge dele helt uden begrænsninger. Kort og godt.

På Tools for Alle har vi en stor samling af åbne og frie programmer, som du bl.a. kan bruge til at tegne dine egne kort. Og ved du hvad? De er også uden begrænsninger.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Stamen Maps
Kort

Senest opdateret i maj 2024 med informationen om at man ikke længere kan eksportere direkte, men i stedet må benytte sig af skærmbilleder.

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede CC BY Stamen Maps/OpenStreetMap
Ikoner er fra NounProject