TERRAIN 2 STl

Projektet Terrain2STL eller frit oversat terræn til stl er en hjemmeside, hvor du kan hente et landområde som en 3D-fil i formatet STL.

Hvis du har leget med en 3D-printer eller har importeret 3D-modeller til Tinkercad eller CoSpaces, så ved du at stl er en filtype, som kan være fin at få fingre i.

Så her kan du altså hente en 3d-model af Vejle Fjord eller går du på jagt i alperne. Og hvis jorden ikke er nok, kan du også besøge Moon2stl. Så har du jordiske eller astronomiske geodata klar til print.

KATEGORI: 3D

Fordele

Ikke et mini katalog, men derimod et MEGA katalog, hvor du kan finde 3D-modeller til ethvert behov.

Fagligt velegnet til

Uanset hvilket fag du måtte have, er der en god chance for, at du kan finde en 3D-model, som passer. Prøv f.eks. at printe historiske monumenter, eller måske masker til en teaterforestilling.

Sådan siger du tak

Tjhatch siger selv at siden er fri. Jeg kan ikke læse mig frem til at er licenser eller krav om krediteringer andre steder, så det vil jeg tage for gode varer, hvilket jo også er en årsag til at du kan læse om siden her på Medier for Alle. 

Fakta

Besøg

Brugervenlighed

P

Vær med

Nej

Sådan gør du

Lær at hente 3D-modeller

Det er nemt at hente terræn som 3d-fil.

  1. Brug kortet fra jorden eller månen og bevæg dig ind på området.
  2. Vælg i menuen til højre blandt andet hvor stort et område du ønsker
  3. Vælg generer og download
  4. Sig tak – men det er ikke et krav.

Tools til Medier 

Tools for alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

My mini factory
3d  

Senest redigeret i februar 2022

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede af Lloyd Chidgzey
Ikoner er fra NounProject