Tyske kultursamlinger

Gennem mange hundrede år har tysk kultur haft indflydelse på dansk kultur. Danmark er på mange møder Tysklands lillebror, idet vi altid aber efter. Se bare juletræet, som for mange er synonymt med dansk jul – men som i virkeligheden har sin oprindelse i tyske byer som Bern og Strasbourg.

Derfor har vi lavet en lille samling af links til online tyske kultursamlinger, hvor du kan finde åbne og frie medier, som du kan hente og bruge, som du har lyst. Genießen – God fornøjelse!

KATEGORI: Læremidler

Fordele

En fin lille samling af sider, som byder på et stort udvalg af åbne medier indenfor tysk kulturarv.

Fagligt velegnet til

Siderne er selvfølgelig oplagte at anvende i tyskfaget, da man kan finde medier fra stort set alle tidsperioder i tysk historie.

Sådan siger du tak

De tyske kultursamlinger anvender en række forskellige licenser, heriblandt Cretive Commons og Public Domain. Vær derfor ekstra opmærksom, før du henter og bruger medier fra siderne; flere af dem er underlagt ophavsret. Det meste af tiden står det heldigvis meget tydeligt, hvilken licens der er brugt. Hvis du har styr på dine licenser, kan du altså roligt bruge siderne.

Fakta

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan ikke selv uploade

Sådan gør du

Lær at hente medier

Det er nemt at finde og hente medier fra de tyske kultursamlinger.

  1. Find en samling, som du synes lyder spændende.
  2. Besøg siden og find et medie, som du kan lide.
  3. Tjek licensen, enten på listen eller på den side, du besøger.
  4. Husk at sige tak og kreditere, hvis licensen kræver det.

Tools til Medier 

Tools for alle

I Brokkassen finder du en samling af de fantastiske sider, værktøjer og ressourcer, som ikke passer ind i de andre kategorier på Medier for Alle. Det gør ikke Brokkassens indhold mindre fantastisk, da du også her finder åbne og frie medier, som du kan hente og bruge præcis, som du har lyst.

På Tools for Alle har vi værktøjer og programmer, som også er åbne og frie, og som du kan hente og bruge, som du vil. Med værktøjerne kan du både redigere og ændre medier, du har fundet her på Medier for Alle – eller du kan lave dine egne medier fra bunden.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Tyske kultursamlinger
Brokkassen

Senest redigeret i februar 2022

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede CC BY-SA Arnold Böcklin
Ikoner er fra NounProject