Verdensbanken

Licens

CC:BY

Brugervenlighed

Ekspert

Antal

+ 20.000
Verdensbanken
Verdensbankens hjemmeside kan man hente mere end 20.000 rapporter under cc.by licensen. Dermed er en central del af vores viden om verdenen idag tilgængelig, hvis du kan læse og forstå engelsk.

By-licensen giver dig mulighed for at lave dine egne uddrag og oversættelser.

Dermed kan du komme tæt på de nyeste og mest gennemarbejdede undersøgelser og materialer, der er lavet om verdens tilstand, og bruge det som I vil.

 

Chemistry class cc:by-nc-nd World Bank Photo Collection

Sådan bruger du siden

Vælg i menuen fra forsiden What we do – vælg Open Knowledge Repository

Vurdering

Verdensbankens samling af tidsskrifter, publikationer og rapporter er imponerende og omfattende. Med mere end 20.000 værker, der alle er udgivet under cc:by-licensen, er det virkelig et omfattende materiale at have adgang til.

Men siden må vurderes til at være for eksperter. Det kræver sikre engelskkundskaber at kunne finde og bruge materialet. Juridisk skal man også være opmærksom på at selv om rapporterne er udgivet under cc:by, er det ikke nødvendigvis også alt indhold i rapporterne, der er under denne licens. Der kan fx være billeder eller illustrationer.

Tip
Verdensbanken har også siden World Bank Open Data. Indholdet her er ikke udgivet under en Creative Commons licens, men derimod under vilkår der ligner cc:by – nemlig at du må bruge oplysningerne frit men at du skal kreditere. Læs mere om betingelserne her.