Webkort Vejle

Velkommen til vejledninger og materialer omkring Vejle kommunes webkort. 

På denne side vil du finde vejledninger i at rbuge webkortet og alle de mange spændende lag, funktioner og formater, som du kan finde og bruge. 

KATEGORI: Kort
OpenBY: Vejle

Fordele

Masser af lokale informationer samlet og præsenteret lige ved hånden. 

Den nødvendige kreditering er automatisk tilføjet billeder, der eksporteres fra siden.

Særligt tegneværktøjet kan i øvrigt fremhæves. Det er super smidigt og har alle de funktioner, man kan ønske sig.

Fagligt velegnet til

Alle de fag hvor du er interesseret i geografiske data og oplysninger fra Vejle Kommune. 

Sådan siger du tak

Når du eksporterer billeder fra webkortet er der automatisk en angivelse af copyright markeret i billedet. Hvis du tager skærmbilleder skal du selv sørge for at kreditere. (Du kan se et par eksempler på denne side).

Fakta

Licens

Besøg

Brugervenlighed

Sådan gør du

Introduktion til webkortet

Denne film viser dig brugerfladen i webkort Vejle. Du ser blandt andet hvordan vi kan tænde og søge i lag, og hvordan du kan orientere dig i kortet.

Hent pdf

Hent kort som pdf 

Webkortet er eminent til at give dig netop det kortudsnit som du vil have. Vælg størrelsen du vil printe til og det målestoksforhold, og så kan du herefter præcist se det område, som du vil få leveret. Du kan herefter nemt trække med kortudsnittet, så det ligger lige som det passer jer. 

Perfekt til at understøtte en masse aktiviteter i lokalområdet.  

Hent med signaturforklaring

Hent pdf med signaturforklaring

Hvis du vil eksportere et kort sammen med nogle signaturforklaringer, skal du vælge at eksportere som pdf. Her kan vælge at tilføje signaturer som en side 2 i en pdf. På den måde kan oplysningerne blive nemmere at afkode. 

Tegneværktøjet

Tegneværktøjet

Tegneværktøjet på webkort Vejle er super godt! Du kan indtegne alt hvad du vil; tekster, linjer, arealer som polygoner, cirkler og rektangler, og du bestemmer selv farver, fyld og om der skal angives mål. Hver enkel tegning kan desuden redigeres hver for sig, og når du er færdig kan du eksportere dit kort som billede eller pdf.

Måleværktøjet

Måleværktøjet

Måleværktøjet er ikke særligt godt i webkortet, fordi man ikke kan få tallene på kortet og fordi man af samme grund derfor heller ikke kan få målingerne med på et kortudsnit, som man vil eksportere. 

Vi anbefaler at du enten bruger tegneværktøjet eller laver målinger på SDFIs kort. Se hvordan her. 

Kort og luftfoto

Lær at skifte baggrundskort og historiske luftfoto

Der er to menuer på webkortet, som er gode at kende, hvis du vil skifte baggrundskort eller se de mange historiske luftfotos fra i år og tilbage til 1954. I denne film ser du hvordan du gør.

Ejendomsoplysninger

Alt om ejendomme

I denne film graver vi lidt ned i lagene med ejendomsoplysninger, og kigger på hvordan vi fx kan finde oplysninger om byggeår, anvendelse og formål, samt hvordan vi kan åbne historikken af byggesager og miljøgodkendelser for et sted. 

Tip til dybe links

Du kan lave dybe links

men desværre ikke automatisk. For at lave et dybt link kræver det at du tilføjer nogle informationer til url-adressen fx kan et link til kortet med laget Fjernvarmeforsyning tændt laves ved at skrive følgende url:

https://gis.vejle.dk/NetGISRuntime/basis/index.jsp?custid=233&visiblelayers=Fjernvarmeforsyning

så du skal altså tilføje &visiblelayers=NAVN

Hvis der er mellemrum i navnet på laget skal mellemrum erstattes af %20. Derved får linket til kortet PostNord Danmark Rundt 2023 følgende url: &visiblelayers=PostNord%20Danmark%20Rundt%202023

Lidt ekstra arbejde, men det er bare med til at sikre at du kan finde tilbage til det samme lag, eller at du kan lave en god vej- eller kildehenvisning til andre. 

Træer og bede i Give.
Data fra Vejle Kommune, Geodanmark, SDFI, Hexagon

Træer og bede i Give.
Data fra Vejle Kommune, Geodanmark, SDFI, Hexagon

Tools til Medier 

Tools for alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Webkort Vejle
Kort  

Senest redigeret i maj 2023

Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede af træer og bede i Give, (c) Vejle kommune, SDFI, Hexago, GeoDanmark
Ikoner er fra NounProject