WikiDocumentaries

“Wiki-dokumentar” er en herlig side, der trawler en lang række åbne kilder og serverer en stor og medierig læseoplevelse af frividen og åbne medier til os med ét klik.

Hele værktøjet er oversat til dansk (Det kan du takke Medier for Alle for) så både børn og voksne har her en brugervenlig læseoplevelse af alt fra Wikipedia-artiklen, medier på Wikimedia, relevante kort og data og meget mere.

 

KATEGORI:  BILLEDER , KORT , DATA , TEKST

Fordele

Fakta, tekst og medier på et indbydende “cc-ølvfad”

Fagligt velegnet til

Alle fag. For denne side kan præsentere ethvert emne, du måtte have interesse for, og som der er skrevet et element af i Wikidata. 

Derudover så kan du skifte sprog og dermed også vælge at få indhold og brugerflader til at passe med fx jeres sprogundervisning eller til tosprogede elever. 

Sådan siger du tak

Hvis du henter indhold så skal du have styr på hvor det kommer fra og hvilken licens, der knytter sig til indholdet.

Jeg vil foreslå at du kender Creative Commons og lidt til Wikipedia, inden du henter løs. 

Fakta

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan deltage !

Sådan gør du

Lær at bruge Wikidocumentaries

I filmen herover gennemgår hvordan du bruger siden. Vi starter med at vælge sprog, søge og rulle ned gennem tekster, medier, kort og data. 

Rigtig god fornøjelse. 

Eksempler

Oplev Wikidocumentaries ved at skrive et emne øverst til højre.

Du kan også klikke her og opleve Vejle , Københavns Universitet eller Odderen.

 

WIKI til VIDEN 

WIKI for alle

Wiki for Alle er det tredje site som du vil møde, når du leder efter stærke og åbne medier, tools og fællesskaber. På Wiki for Alle fokuserer vi på alle de muligheder du finder på diverse wiki-platforme; Wikipedia selvfølgelig den mest kendte, men også Wikimedia, Wikidata og mange flere universer bliver præsenteret for dig her.

Velkommen. 

Vi anbefaler

… at du også tænker over hvad du kan gøre for andre og hvad du kan bidrage med, som måske er enkelt for dig og samtidig en herlig hjælp og viden til andre. 

Tools til Medier 

Tools for alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Wikidocumentaries
Wiki  

Senest redigeret i december 2023
Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede er et screenshot af forsiden på Wikidocumentaries. Vi ser templet Gilamatapa, fotograferet af Basavarajmin21, cc-by-sa, fra Wikimedia Commons