Wikipedia

Licens

CC:BY-SA eller friere

Brugervenlighed

Øvet

Antal

millioner

Wikipedia

Wikipedia er verdens største åbne leksikon. Med millioner af artikler på alverdens sprog er der rigtig gode muligheder for at finde informationer her.

Alle artikler og medier på Wikipedia bruger Creative Commons licenser (med mindre ophavsretten til et værk er forældet, så er det jo offentligt eje / public domain). Al tekst er cc:by-sa. Medier kan være udgivet under cc:by-sa eller licenser der er mere åbne end dette.

Sådan krediterer du

Normalt siger man at man skal kreditere ophavsmanden, men for artikler på Wikipedia er det lidt anderledes. Her er det nok at kreditere således “Kilde: cc:by-sa Wikipedia” og så selvfølgelig også linke til artiklen man har citeret eller kopieret fra. Det skyldes at der simpelthen kan være utroligt mange forfattere på en artikel. Har man lyst til at se hvilke brugere der har skrevet en artikel må man vælge “Historik” over artiklen.

Billeder og andre medier på Wikipedia kan du kreditere helt normalt med værkets navn, cc-licens, ophavsmand og et link.

Det Kongelige Teater har siden 1748 haft til huse på Kongens Nytorv i København, først som kongens og siden som hele landets scene. Det er bemærkelsesværdigt ved at have alle fire kunstarter: skuespiloperaballet og orkester i samme hus.

cc:by-sa Wikipedia