iNaturalist

alt hvad der gror og lever

iNaturalist

iNaturalist er verdens bedste samling af alle levende organismer. Både fordi du kan søge på de danske navne, læse artikler fra Wikipedia om dit emne, og fordi du kan tilpasse din søgning efter netop den cc-licens, der passer dig.  

Som udgangspunkt er det ofte cc-by-nc der anvendes (og c) på medier. Men er man i en browser kan man ændre licensen for sine egne billeder. 

Der er flere sjove ting ved iNat på web: 

Der er fx 120.000 fugle under cc0 licens, hvoraf de 112.000 har forskningsmæssig kvalitet. Tilsvarende er der 17.000 snegle. 

Man kan også følge brugere, prøv fx at se Morten DD Hansens profil, der har fotograferet over 1100 arter med i alt mere end 6000 optagelser. Alle hans billeder er i øvrigt udgivet under cc0-licensen!

Sådan gør du

Besøg iNaturalist. Vælg søgning eller udforsk.

Vælg . 

Vær opmærksom på at du henter billeder i .tiff-formatet, når du vælger download. De er ikke så praktiske.

Sådan siger du Tak

Alt efter hvilken licens, som du har hentet et medie under, skal du kreditere på den måde som licensen kræver det.

CC0-licensen giver friheden til at fravælge licensering. Husk også at hvis du sætter et billede ind i fx en film, så kan du ikke anvende billeder under ND-licensen.

 

Brombærspinder

Mariehøneedderkop

af Morten DD Hansen

under cc0-licensen

Blåhval

cc-by juxdeuxit

fra iNaturalist

Smarte muligheder

 

iNaturalist er god til ..

Siden er oplagt til biologi og natur og teknologi. 

De mange gode muligheder for at finde oplysninger om årstider, sted, køn med mere gør stedet til en stærk og åben kilde.

Vidste du at..

iNaturalist har verdens fedeste app. Med den i hånden kan du se hvad der er i naturen, dér hvor du befinder dig. Du kan også nemt logge ind og så tage billeder selv, som kan være til hjælp for andre. 

Billedkilde: Blåhval cc-by jusdeuxit

Fortsæt din ekspedition efter medier