Nationalmuseet

I Nationalmuseets online billedarkiv finder du hundredetusindevis af billeder og genstande fra museet kulturhistoriske samlinger. Her kan du bl.a. finde genstande fra Danmarks Olditd, 2. Verdenskrig, Middelalderen og mange tidsperioder fra dansk historie. Du kan også gå på opdagelse efter bestemte medietyper; heriblandt billede, video, lyd og 3D.
Billedarkivet benytter desuden Creative Commons licenser, som giver dig lov til at hente og bruge medierne frit og åbent.

KATEGORI: billeder

Fordele

En stor og alligevel overskuelig samling, som er opdelt med omhu efter samlinger, medietyper og licenser m.fl.

Fagligt velegnet til

Nationalmuseets billedarkiv byder både på historiske artefakter, kunst og lydklip, og er derfor oplagt at bruge i historiefaget. Men hjemmesiden er også velegnet til f.eks. sløjd og billedkunst, hvor man kan drage inspiration fra fortiden.

Sådan siger du tak

Nationalmuseets billedarkiv anvender flere licenser, herunder Creative Commons og Public Domain. Det er vores anbefaling, at du leder efter medier under disse to kategorier, så du finder medier, som du faktisk må bruge. Det er heldigvis dejlig nemt, og det er også nemt at se efter, om du skal kreditere eller ej; bare se på den enkelte licens.

Fakta

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan ikke uploade billeder

Sådan gør du

Lær at hente billeder

Det er nemt at hente billeder på Nationalmuseets billedarkiv.

  1. Vælg “Billedarkiv” på Nationalmuseet hjemmeside.
  2. Klik på søgefeltet for at søge efter det, du har brug for.
  3. Find et billede du kan lide.
  4. Klik “Download” og vælg størrelse/format.
  5. Tjek licensen for at se, om du skal sige tak ved at kreditere.

Eksempler

Tools til Medier 

Tools for alle

Billeder er noget, hvor alle kan være med. De er nemme at finde og hente, men også at tage selv. De fleste har i dag en mobiltelefon, som hurtigt og nemt kan tage et lige så flot billede, som mange digitale kameraer. Men hvad hvis man gerne vil mere end bare tage billeder?

På Tools for Alle har vi en stor samling af programmer og værktøjer til billedredigering. Med dem kan du ændre farver, beskære, zoome og meget mere. Bedst af alt er alle værktøjerne helt frie og åbne.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

nationalmuseet
Billeder  

Senest opdateret i marts 2024
Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede (red.) CC BY-SA Fortuna & Ursem/Nationalmuseet, Danmark
Ikoner er fra NounProject