Scan the World

Har du altid drømt om at rejse kloden rundt for at se og opleve verdens kulturarv? Scan the World-projektet bringer dig så tæt på kunst og kultur fra hele verden som muligt, uden at du behøver sætte ben i en flyvemaskine.

Projektet er en del af My Mini Factory, og det består af kulturinstitutioner fra hele verden, som deler 3D-modeller af deres fantastiske samlinger; f.eks. græske skulpturer, indiske statuer, europæisk krucifikser osv.

KATEGORI: 3d

Opdatering (feb.2023)

Scan the World er desværre ikke i sin bedste stand for tiden. Vi linker derfor kun til en lille udvalgt samling. 

Fordele

3D-modeller fra hele verdens kulturarv, klar til at hente og anvende frit og åbent.

Fagligt velegnet til

3D-modeller kan bruges i de fleste fag, da der er få begrænsning for, hvad du kan printe. Du kan f.eks. nærstudere kunstværker i billedkunst, eller gå på opdagelse i kendte bygninger i historietimen.

Sådan siger du tak

Scan the World-projektet har til formål at dele global kulturarv frit og åbent på tværs af landegrænserne. Derfor anvender de primært Creative Commons licenser, som giver dig mulighed for at hente og anvende modellerne frit. Du skal dog alligevel være opmærksom på, hvilken licens er brugt; i nogle tilfælde er det f.eks. påkrævet, at du krediterer værket.

Fakta

Brugervenlighed

Sådan gør du

Lær at hente 3D-modeller

Det er nemt at hente 3D-modeller på My Mini Factory.

Det er nemt at hente 3D-modeller på My Mini Factory.

  1. Vælg “Explore” på My Mini Factory og klik på en kategori. Du kan også klikke på søgefeltet øverst og taste et søgeord (engelsk).
  2. Find en 3D-model, som du kan lide.
  3. Hent modellen ved at klikke på “Download” og bagefter “Download Only”.
  4. Du må gerne sige tak, men det er ikke altid et krav.

Tools til Medier 

Tools for alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

Scan the World
3d  

Senest redigeret i februar 2024

Forfatter: Peter Leth, Simon Højgaard

Kilder:
Topbillede af Marchal Geoffrey
Ikoner er fra NounProject