Bestil jeres
Open BY

 Skal vi lave en indsats for at løfte sløret for hvor mange fede åbne ressourcer, der faktisk findes i jeres område og om jeres by? 

og lave en indsats som gør det sjovt, klogt og deltagende at bruge eller selv bidrage med åbne ressourcer? 

Så læs videre på denne side. 

Velkommen

Vi har en mission om at alle skal have viden om hvad der findes af nyttige åbne ressourcer – og hvad det åbne kan for dig og mig. 

I det lys giver det god mening at hver by, kommune eller område har en side på Medier for Alle, hvor man kan gå på opdagelse. 

Det gør det nemmere at relatere og forstå hvad der findes – og en god måde at komme godt i gang med at bruge åbne ressourcer meningsfuldt. 

Vi tilbyder derfor jer et samarbejde, som du kan læse mere om her. Du kan også se en lille film herunder, med et par om hvorfor vi skal styrke viden om åbne ressourcer i skolerne og i samfundet generelt. 

Med venlig hilsen 
Peter Leth

formand OpenDenmark / webmaster Medier for Alle

Kort beskrivelse

Vi vil gerne tilbyde opbygningen af en side på Medier for Alle, der giver et overblik over medier, der må bruges. Dermed laver vi en side, som giver et greb til at komme godt i gang med viden og medier fra jeres lokalområde. 

Sammen med siden vil vi gerne lave en række aktiviteter, oplæg og materialer, som gør at det bliver muligt at sætte jeres lokale viden i spil.

Da vi tilbyder alle kommuner (men også enkelte byer, skoler eller områder) dette arbejde, vil det samtidig betyde at alle, der deltager er med til at få udviklet materialer, der kommer til at gavne de øvrige deltagere. For hvad vi udvikler i én by, vil blive tilgængeligt for alle de øvrige deltagere. 

Fx hvis vi til Sønderborg udvikler vejledninger til at lave vr-byvandringer, så vil det blive med vejledninger og dokumentation, der vil kunne remixes og bygges om til Holbæk. Eller hvis vi laver malebøger med ikoniske bygninger i én by, så vil ideen også være nem at bruge andre steder.

Det betyder, at selv med en begrænset betaling for én kommune, kan vi bygge noget, der bliver mange gange mere værd.

Derudover så er alle ressourcer udviklet for jeres penge under en cc-by-sa licens – hvilket betyder at alle der fremover vil bygge videre på ideerne også skaber værdi for fællesskabet.

Derfor kan I forvente at få adgang til ressourcer over tid, som ikke kun er skabt af jeres midler, men som måske er skabt for langt større midler. Det er god myndighedsudøvelse og godt for vores samfund.   

Så hyr Medier for Alle til at lave jeres by-side, og få skabt et materiale, der gør, at undervisning med afsæt i det lokale kommer godt fra start. 

 

Hvad får vi

En side med fokus på jeres område

Vi sørger for at kortlægge billeder, film, data, bøger, musik, kort eller noget andet, som handler om byen og området omkring din by. 

Til hvert portræt vil der være en tidslinje med godbidder og oplevelser, der vil være en kortlægning af åbne ressourcer opdelt på medietyper og der vil være nogle temaer, som retter sig mod jeres ønsker eller særlige identitet fx jeres historie, politiske indsatser eller de attraktioner og ressourcer jeres område har.

Anvendelse og praksisnære aktiviteter

Vi vil også meget gerne koble anvendelsesdelen på, sådan at du ikke bare køber noget statisk indhold men også får en ramme for handling og inspiration.

Vi foreslår derfor, at I indgår et samarbejde med os på 10 arbejdsdage. 3 til indhold og 7 til handling. 

 

Hvad kan ti dage bruges til

 • 3 dage til udvikling af by-samling
 • webinar til undervisere, det kan være målrettet en skole, faglige netværk, bestemte ressourcepersoner. Det kan også være en briefing på et ledermøde
 • udarbejde oplæg til aktiviteter
 • besøg jeres skoler og lave aktivisme helt ind i den enkelte klasse
 • sætte workshops op hvor eleverne lærer at skabe åbne ressourcer for andre
 • lave pressemeddelelser

Hvad koster det

Hvad koster det

Vi foreslår 30.000,- som en pris for 10 dages arbejde med fokus på jer.

(Pris er excl. moms og der kan komme transport ved workshops).

Prisen dækker over følgende

 • Dialog
 • Opbygning af side
 • Kontakter og dialog, fx med nøgleaktører for jeres område. Det kunne være særlige kulturinstitutioner, virksomheder, kommunens kommunikationsafdeling, skoler, lokale fotoklubber etc.
 • Dialog med kontaktpersoner
 • Udarbejdelse af tekster til pressemeddelelser
 • Udvikling af aktiviteter, fx fokus på hvordan vi selv kan udvikle åbne ressourcer, eller fokus på hvordan vi integrerer disse åbne ressourcer i forhold til jeres indsatsområder; det kunne være teknologiforståelse, anvendelsesorienteret brug af it i fagene, brugervenlighed også i forhold til læsevanskeligheder, menneskerettigheder eller verdensmål.
 • Printbare materialer, digitale materialer, videovejledninger.
 • Generel udvikling til Medier for Alle.
 • Deltagelse i opdaterende møder på tværs af alle deltagende kommuner.

 

Arbejdet udføres af Peter Leth og faktureres af Peter Leth. Materialer, der udarbejdes overdrages og udgives af Medier for Alle under en åben licens, så alle kan og må bruge og bygge videre på disse materialer. 

det med småt

10 dage er 30.000,- + moms*

der kan være særlige priser og særlige betingelser for hver enkel kunde / skole / kommune, der henvender sig.

* de første kommuner, der har tilmeldt sig projektet har fået en anden pris, men I kan takke dem, for at løbe projektet i gang.

** vi håber at kontaktpersonen vil give en udtalelse til Medier for Alle om samarbejdet og jeres oplevelse af hvordan indsatsen er oplevet lokalt

*** der gives 40 % rabat til kommuner, der er medlem af OpenDenmark. Læs mere her. 

**** der gives 15% rabat hvis flere nabokommuner kan gå sammen i en bestilling. Det vil betyde smartere brug af vores tid og gøre det nemmere at planlægge og koordinere.

***** Medier for Alle / OpenDenmark er den eneste leverandør i Danmark, der kan give jer sikker viden om åbne medier.

 

Aftalen

Det får I med i en aftale

Her er nogle af de muligheder vi kan tilbyde jer, med en aftale. Formålet med aftalen er at få lavet en god og brugbar samling af lokale ressourcer samt at få skabt nogle kreative oplevelser for eleverne, ud fra deres viden om åbne ressourcer.

 • “Bysamlingen” en grundig oversigt over åbne medier fra jeres område, opdelt i et afsnit med fokus på medietyper og et afsnit med fokus på bestemte temaer, som vi aftaler sammen. Et tema kan fx være en vigtig begivenhed, en virksomhed, en indsats eller et udtryk som definerer jer.
 • 3-5 årlige netværksmøder online med præsentation af resultater og nye materialer.
 • Adgang til fælles drev med udvalgte informationsmaterialer til personaler, presse, politikere, elever og forældre, sådan at den gode historie kommer frem i lyset.
 • Eksempler (med vejledninger) til undervisningen
 • Konkrete undervisningsforløb (med videovejledninger og hele baduljen)
 • Adgang til andre kommuners materialer.
 • Adgang til support og vejledning.
 • Vejledninger til også selv at producere åbne ressourcer.
 • Hjælp til implementering- træk, kopier eller få leveret materialer i indlejrede formater
 • 15 års erfaring med at kontakte og indgå aftaler med rettighedshavere og 15 års erfaring med åbne licenser og ophavsret.

Oplev Byens medier

Godbidder

Et af de produkter vi laver til jeres “by-samling” er en lille interaktiv præsentation af nogle af de mange materialer, der venter forude. Herunder kan du se skitsen til siden for Sønderborg.

Et af de undervisningsmaterialer vi tilbyder er fx netop også hvordan vi kan lave sådan en tidslinje helt enkelt sammen.

Kontakt

Kontaktoplysninger

Har du spørgsmål til indholdet er du velkommen til at kontakte Medier for Alle: Peter Leth på peter@pluk.dk og 5152 2387

Bestilling
Open By

Senest redigeret: marts 2023
Forfatter: Peter Leth

Kilder: Topbillede collage cc-by Peter Leth , Baggrundsbillede til produktoversigt, Aarhus Rådhus cc-by seier+seier, fra Flickr