Lær at finde billeder på pixabay

Hej. Her på denne side skal du lære Pixabay at kende. Pixabay er en rigtig fin hjemmeside med over 3 millioner billeder, som du gerne må downloade og bruge i din opgaver eller hvad du har lyst til. 

Du vil lære at søge (og søge lidt smartere) og at downloade. Du vil også lære hvor du skal passe lidt på, for siden har også områder med reklamer. 

Rigtig god fornøjelse. 

KATEGORI: Billedsøgning

Kom godt i gang

Kapitel 1 : Se filmen

Se filmen her om Pixabay, som giver dig en kort introduktion til hvordan du bedst finder og henter billeder på Pixabay

2 min.

Kapitel 2 : Søg om kap

Gå sammen to og to, og besøg Pixabay. Prøv at lave en søgning og skriv ned hvor mange billeder, man kan finde med jeres søgeord.

I kan lave en konkurrence på klassen om hvilket søgeord, der giver det største resultat.

10 min.

Kapitel 3 : Tid til at lære lidt mere

I denne opgave skal du lære lidt mere om at finde billeder på Pixabay. Du skal også lære hvad du skal passe på, og hvad der er godt at huske.

15 min.

Kapitel 4 : Download-fælden

Nu har du været i gang med at kigge på Pixabay. Du har set at der er mulighed for at bruge siden uden, at du skal oprette dig som bruger.

 

 

 

5 min.

Til læreren

Pixabay er en rigtig god side at kende, når dine elever skal på nettet og finde billeder, som de skal bruge til deres opgaver.

Vi har fokuseret på

  1. at lære dem at søge,
  2. at fortælle eleverne at kreditering er en god vane, men at billeder på Pixabay ikke kræver at eleverne skriver en kildeangivelse,
  3. at være opmærksom på områder med reklamer på siden.