Lumen Learning

Lumen Learning er et amerikansk site med fokus på kurser på uddannelsesniveauer fra ungdomsuddannelserne og op.

Med mindre andet er angivet er alt deres indhold under cc:by licensen. Det betyder fx at indholdet kan kopieres, ændres og tilpasses ganske fornuftigt. 

Det er ikke en nem side og det er ikke en ressource, som vi kan anbefale uden grundig forberedelse. Til gengæld er det gennemarbejdet og en omfattende ressource, som 158 millioner benyttede sig af – alene i 2021. 

KATEGORI: Læremidler

Fordele

Åbne digitale læringsressourcer af høj kvalitet og med grundig kuratering og beskrivelse af vilkår og afsender. Primært udgivet under CC BY-licensen.

Fagligt velegnet til

Læringsressourcerne efterlever alle de fag- og læringsmål, som er sat af de uddannelsesinstitutioner og myndigheder, der opererer omkring Lumen Learning. Det er derfor ikke sikkert at de også matcher danske fag- og læringsmål.

Sådan siger du tak

Lumen Learning bruger Creative Commons-licenserne, og du kan derfor hente og bruge de forskellige læringsressourcer præcis, som du har lyst.

Du skal dog altid huske at tjekke, hvilken Creative Commons-licens er brugt, og selvfølgelig kreditere fx Forløb cc-by Lumen Learning.

Husk også at skriv, hvis du har ændret i indholdet, fx lavet en oversættelse, og hjælp andre ved at udgive dit forløb under en åben licens. 

Fakta

Brugervenlighed

P

Vær med

Du kan ikke selv uploade

Sådan gør du

Lær at hente læringsressourcer

  1. Besøg Lumen Learning
  2. Gå ombord i kataloget
  3. Vælg fx et emne indenfor et bestemt fag
  4. Det kan være værd at tilmelde dig, hvis I bruger et lms-system, som du vil have forløbet bygget over i.
  5. Hent hvad du skal bruge.
  6. Husk at tjekke licensen og at kreditere, der hvor det er påkrævet.

Tools til Medier 

Tools for alle

OER – Online Educational Ressources – er en fantastisk mulighed for alle skoler og uddannelsessituationer verden over. Ved at skabe og dele åbne digitale læringsressourcer på tværs af institutioner og landegrænser, puster vi nye muligeheder ind i undervisningen, som ikke var til stede for.

På Tools for Alle har vi åbne og frie værktøjer og programmer, som du kan bruge til selv at skabe læringsressourcer. Hvad end du vil videoredigere, animere, tekstforfatte eller noget helt fjerde.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

LUMEN LEARNING
Læremidler

Senest redigeret i august 2023
Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede Skærmbillede fra Lumen Learning
Ikoner er fra NounProject