MIT OpenCourseWare

MIT eller Massachusetts Institute of Technology er verdensberømt for deres indsigt og deltagelse i teknologiske udviklinger. Projekter som Scrath, Makey Makey eller hvis du kan huske tilbage til da Seymor Papert var superstjerne med de mange intelligenser og et tæt samarbejde med Lego. Ja så er har du et indtryk af hvem der står bag MIT OCW.

Her finder vi kurser, opgaver, vejledninger, tekster og forløb om en lang række emner og fag. Fælles for alle disse ressourcer er Creative Commons licensen cc-by-nc-sa. Dermed har vi en rimelig åben ressource, som i det mindste kan være en stærk inspiration.  

KATEGORI: OER

Fordele

En gennemarbejdet ressource med en yderst kompetent afsender. 

Fagligt velegnet til

Du må kaste et blik på det – og mærke efter om der er indhold, der kan bruges. 

For at komme godt i gang med den proces, vil jeg anbefale at du begynder med deres guide.

Sådan siger du tak

Når du henter og bruger indhold fra MIT OCW, så er det vigtigt at du også har materialets navn, cc-licensen samt MIT som kilde. Hvis du derudover har foretaget ændringer, oversættelser eller andre tilpasninger fx udvidet det med flere egne materialer, så er det også vigtigt at du dels er tydelig omkring at du har foretaget ændringer af det originale værk og at du, eller jer, der har lavet denne nye tilpassede udgave også benytter samme licens.  

Fakta

Licens

Besøg

Brugervenlighed

P

Vær med

Nej. Men du må tilpasse.

Sådan gør du

Oplev MIT OCW

Det er ikke lige simpelt at besøge, hente og finde ressourcer her. 

Men begynd fx med at se filmen herover. Læs derefter guiden for begyndere og gå på opdagelse på MIT OCWs kanal på Youtube

Tools til Medier 

Tools for alle

3D-modeller er et unikt og sjovt medie, som virkelig slipper fantasien løs. Med 3D er du ikke længere bundet af kun at se tingene fra én vinkel, som i 2D; du kan både vende, dreje og glo på en 3D-model bagved, oppefra og sidelæns. Men hvad hvis du har lyst til at lave dine egne modeller?

På Tools for Alle har vi flere åbne og frie værktøjer, hvor du kan arbejde med og animere i 3D. Vi har også en masse guides, så du hurtigt kan blive en 3D-mester.

Vi anbefaler

… at du kun bruger indhold, som du bruge. Se hvordan her.

Fortsæt din ekspedition efter medier

Alle har ret til at vide, at der er nogle valgmuligheder åbne for os – uanset om vi leder efter apps, software, viden eller medier.

Hvad du vælger, er op til dig. Men du skal vide, hvad du vælger mellem.

MIT OpenCourseWare
OER  

Senest redigeret i februar 2024

Forfatter: Peter Leth

Kilder:
Topbillede af Daderot under CC0